Iets voor jou?

Het loopt niet helemaal lekker. Op je werk niet. Privé niet. Misschien wel allebei niet. Je hebt het gevoel dat er meer in zit dan eruit komt. Dat je meer kwaliteiten hebt dan je nu laat zien. Dat moet echt anders kunnen, maar het lukt je niet bepaalde dingen om te buigen. En als je eerlijk bent is zo’n situatie je wel bekend. Herken je deze schets? Dan is de KUIL®-training ‘persoonlijke ontwikkeling’ iets voor jou.

Denk je soms ‘inderdaad’ bij het lezen hiervan?

  • Ik dub al best lang over de volgende stap in mijn loopbaan.
  • Nu zit ik weer in hetzelfde schuitje. Waarom overkomt me dat steeds?
  • Ik weet eigenlijk niet goed waar ik goed in ben.
  • Er ontbreekt iets in m’n leven/werk, ik weet alleen niet goed wat.
  • Waarom reageren anderen zo op mij?
  • Ik heb regelmatig een conflict en dat wil ik helemaal niet.
  • Het loopt elke keer toch anders dan ik voor ogen had.
  • Had ik de dingen zelf maar wat meer in de hand.
  • Ik stel wel doelen, maar ik bereik ze niet of nauwelijks.
  • Anderen begrijpen me vaak niet.
  • Hoe kan ik kiezen als ik niet goed weet of iets bij me past?
  • Ik vind het lastig ronduit te zeggen wat ik ergens van vind.
  • M’n nieuwe functie vraagt andere kwaliteiten van mij en dat maakt me onzeker.
  • Anderen overtuigen vind ik moeilijk.

Toegespitst op jou

De KUIL®-training ‘persoonlijke ontwikkeling’ is voor iedereen anders, het programma is hetzelfde. Dat bestaat uit de volgende stappen:

  • Intakegesprek
    Vertel over jou als persoon, jouw situatie, wat je anders zou willen, wat je zou willen bereiken. Dat gaat natuurlijk beter in een persoonlijk gesprek dan op een inschrijfformulier, dus jij vertelt. Ook kan je alle vragen stellen die je hebt over wat je te wachten staat. Zo maak je direct kennis met de trainer en de trainer met jou. Doe je deze training op aangeven van je werkgever? Dan voert je trainer waarschijnlijk ook een intakegesprek met één van hen.
  • Trainingsblok 1
    Zes aaneengesloten dagdelen ga je binnen een groep aan de slag. Die groep bestaat idealiter uit acht personen; groot genoeg om groepsdynamiek en sociaal gedrag te laten ontstaan, klein genoeg om jou persoonlijk en intensief te kunnen begeleiden. De groep start om 19.00 uur op dag één en eindigt om 17.00 uur op dag drie. Met praktische opdrachten, grotendeels in de buitenlucht, krijg jij inzicht in je (onbewuste) gedrag, in wat dat gedrag teweegbrengt én in waar dat gedrag vandaan komt.
  • Coachgesprek
    Eén op één praten je trainer en jij samen verder over jouw ervaringen en over de inzichten die je hebt gekregen in het eerste trainingsblok. Je hebt ze allemaal even een aantal weken kunnen laten bezinken en nu heb je de gelegenheid om ze verder uit te diepen. Hiervoor nemen de trainer en jij de tijd die nodig is. Ook leggen jullie in dit gesprek samen de link naar toepassingen in de dagelijkse praktijk en kijken jullie alvast vooruit naar het trainingsblok dat komen gaat.
  • Trainingsblok 2
    Met dezelfde groep mensen ga je opnieuw zes dagdelen intensief aan het werk. Jullie bouwen voort op het vertrouwen dat jullie inmiddels met elkaar hebben uitgewisseld. Dat, samen met ieders ervaringen en leermomenten, maakt dat de opdrachten die je krijgt, oplopen in moeilijkheidsgraad. Ons uitgangspunt is namelijk: Hoe groter de uitdaging (dan wel het ongemak), hoe beter je aangepaste gedrag verankert.
  • Coachgesprek
    In de weken sinds het tweede trainingsblok ben je al allerlei praktische en alledaagse situaties tegengekomen. Je hebt ze kunnen spiegelen aan wat je over jezelf hebt geleerd. Samen met je trainer kun je erover sparren hoe hiermee om te gaan, want jouw gedrag veranderen, dat is jouw persoonlijke proces.

Rapportage (desgewenst)
Eventueel kunnen we een rapportage voor je maken. Hierin schrijven we de bevindingen uit van jouw individuele training. We beschrijven jouw karakteristieke gedragspatronen en jouw kwaliteiten. Aan de hand daarvan schrijven wij adviezen voor je uit over hoe je deze kan inzetten om jou en je situatie te versterken.

Schrijf jij je in?

Je doet jezelf een groot cadeau door actief te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Dat beloven we alvast. Voor deze training geldt een ‘open inschrijving’, waarmee we bedoelen dat de groep zal bestaan uit mensen met verschillende achtergronden, uit verschillende organisaties. Schrijf jij je persoonlijk in? Meldt jouw organisatie je aan? Het kan allemaal, je bent van harte welkom.

Wat leer je?

Allereerst willen we stellen: je ‘leert’ in deze training niets. Dat klink misschien raar, maar je trainer is er niet om je te vertellen hoe iets ‘moet’, zo werkt het wat ons betreft niet. Juíst niet. Jij geeft aan wat je veranderen wilt, wat je wilt ontwikkelen, wat je wilt realiseren. Daartoe geeft de KUIL®-training ‘persoonlijke ontwikkeling’ je inzichten en handvatten en daarmee kan je verder. De training is concreet, praktisch en ervaringengericht. Je trainer zal je intensief begeleiden. De methode die hij gebruikt is de KUIL®-methode. Deze is wetenschappelijk getoetst en werkt vanuit gedrag.

Meer over de KUIL®-methode lees je hier.

Hier trainen we:

Conferentiehotel Eigentijdserf
Spreeuwelsedijk 9
5091 KS Westelbeers
www.eigentijdserf.nl

Dit is een prettige trainingslocatie op een fijne plek, met goede keuken die rekening houdt met wensen en/of allergieën. Voor elke kandidaat is hier een kamer met alles wat je nodig hebt: privacy op z’n tijd, een comfortabel bed en je eigen sanitair.

Check je agenda:

De volgende Persoonlijke Tranttraining staat gepland:
Trainingsblok 1: maandagavond 16, dinsdag 17 en woensdag 18 september 2024
Trainingsblok 2: maandagavond 11, dinsdag 12 en woensdag 13 november 2024

KUIL®-methode

In de KUIL®-methode staan ‘houding’ en ‘gedrag’ centraal. Deze trainingsmethodiek kan worden ingezet in een team, maar ook voor een individueel persoon. Het is wetenschappelijk getoetst en al beproefd sinds de jaren negentig.

KUIL® gaat uit van ‘action learning’. Het geeft in korte tijd inzicht in functioneren, op kwaliteiten en op belemmerende gedragspatronen. Het geeft zicht op de mogelijkheden van een persoon en/of een team. Het stimuleert om ‘nieuw’ gedrag te ontwikkelen en dat gedrag vervolgens te verankeren. Het resultaat is terug te vinden in effectiever functioneren, een groter gevoel van welzijn, betere prestaties en uiteindelijk een hoger rendement. Onmiskenbaar.

De KUIL®-methode wordt beheerd door Trant BV en wordt altijd in de praktijk gebracht door één of meer gecertificeerde trainers. Voordat jij en/of jouw organisatie een traject aangaat, worden de specifieke doelen altijd uitgebreid met je afgestemd. Het traject dat volgt, wordt helemaal toegespitst op de besproken doelstelling, de doelgroep en de specifieke wensen.

Meer informatie kun je vinden op www.kuiltrainingen.nl

Heb je vragen, wil je je gedachten delen? Aarzel niet en bel Otto Lolkema.

Heb je vragen? Wil je meer weten?

Neem contact op met Otto Lolkema of stel je vraag hieronder.

Otto Lolkema
Otto Lolkema

Laat hier je bericht achter.